Κέντρο Μαστού

ΤΟ ''ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ...ΤΟΤΕ ΘΑ ΜΟΥ ΣΥΜΒΕΙ'' ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ...

Η ΠΡΟΛΗΨΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ!

Αποδεδειγμένα ο προληπτικός έλεγχος σώζει ζωές. Ακόμη και όταν νοσήσει μια γυναίκα, στα αρχικά στάδια, μπορούμε να την απαλλάξουμε οριστικά, από το πρόβλημα της, ανώδυνα και χωρίς ταλαιπωρία. Είναι εγκληματικό να μην προστατεύεσαι, το μόνο που χρειάζεσαι είναι μια εξέταση ετησίως, από εξειδικευμένο μαστολόγο. Θα χαρούμε να σε βοηθήσουμε!

ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΜΑΣ

  1. Προληπτικός έλεγχος γυναικών.                                                                                                                                                                                                                                               Η επίσκεψη στον  μαστολόγο στα πλαίσια του προληπτικού ελέγχου επιβάλλεται και είναι απολύτως απαραίτητη. Σε αυτή την επίσκεψη αυτή γίνεται λεπτομερέστατη  καταγραφή του ιστορικού σας (ατομικού και οικογενειακού). Με αυτόν τον τρόπο χαρακτηρίζεστε σαν γυναίκα συνηθισμένου ή υψηλού κινδύνου, αυτό καθορίζει και τον τρόπο του προληπτικού σας ελέγχου. Ακολουθεί κλινική εξέταση των μαστών σας (επισκόπηση και ψηλάφηση)  και στη συνέχεια αξιολογούνται οι εξετάσεις σας αν έχετε βέβαια ή σας συστήνονται (μαστογραφία και υπερηχογράφημα) αν δεν έχετε κάνει.  
  2. Γενετικός έλεγχος – οικογενής ή κληρονομούμενος καρκίνος μαστού.                                                                                                                                                                              Οικογενής είναι ο καρκίνος του μαστού που εμφανίζεται με μεγάλη συχνότητα στα μέλη μιας οικογένειας (συγγενείς 1ου και 2ου βαθμού), χωρίς όμως να υπάρχει γονιδιακή μετάλλαξη υπεύθυνη γι’ αυτό.  Κληρονομούμενος είναι ο καρκίνος που οφείλεται στην ύπαρξη γονιδιακής μετάλλαξης η οποία μπορεί να μεταβιβασθεί από τον γονέα στο παιδί.Τα γονίδια είναι μέρη του DNA κάθε ζωντανού οργανισμού, που καθορίζουν όλα τα χαρακτηριστικά του. Μετάλλαξη είναι η αλλαγή σε κάποιο γονίδιο η οποία οδηγεί σε αλλαγή σε ένα ή περισσότερα χαρακτηριστικά του οργανισμού. Οι μεταλλάξεις  κάποιες φορές,  οδηγούν σε παθολογικές ή θανατηφόρες καταστάσεις και θεωρούνται παθογόνες.Τα γονίδια BRCA1 και το BRCA2, είναι προστατευτικά. Παράγουν δηλαδή μια πρωτεΐνη που επιδιορθώνει βλάβες στο DNA των κυττάρων ή τα καταστρέφει όταν οι βλάβες δεν επιδιορθώνονται, επίσης συμμετέχουν στον μηχανισμό ο οποίος ανιχνεύει την ύπαρξη παθολογικών καρκινικών κυττάρων στο σώμα και φροντίζει για την καταστροφή τους. Η μετάλλαξη στα γονίδια αυτά μπορεί να κάνει ελαττωματική τη λειτουργία τους, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται και να αναπτύσσονται ανενόχλητα κακοήθεις όγκοι, κυρίως στους μαστούς και στις ωοθήκες και λιγότερο συχνά σε άλλα όργανα. Στην μετάλλαξη του BRCA1 η πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου του μαστού είναι 56-84% ενώ καρκίνου στις ωοθήκες 36-63%, σε BRCA2 είναι 60-80% πιθανότητες για καρκίνο μαστού και 10-27% για καρκίνο ωοθηκών.
  3. Κλινική εξέταση – διάγνωση και θεραπεία γυναικών που έχουν συμπτώματα.
  4. Εξειδικευμένος διαγνωστικός έλεγχος, σύμφωνα με τις παγκόσμιες κατευθυντήριες οδηγίες.
  5. Βιοψία μαστού χωρίς χειρουργική επέμβαση.                                                                                                                                                                                                                     Κάθε ύποπτο ογκίδιο ψηλαφητό ή διαγνωσμένο με απεικονιστική εξέταση (μαστογραφία-υπερηχογράφημα), πρέπει να διερευνηθεί και να ταυτοποιηθεί με ιστολογική εξέταση. Η εξέλιξη της τεχνολογίας μας βοηθάει στο να διενεργούμε βιοψίες μαστού (όχι κυτταρολογικές εξετάσεις), χωρίς να απαιτείται χειρουργική επέμβαση, στην πλειοψηφία των περιπτώσεων. Μόνο σε 3-4% αυτό δεν θα είναι εφικτό και θα χρειαστεί επέμβαση.
  6. Χειρουργική αντιμετώπιση.
  7. Επικουρική θεραπεία.
  8. Τακτική παρακολούθηση.
  9. Πλαστική αποκατάσταση – αισθητικές επεμβάσεις.                                                                                                                                                                                                          Ο μαστός είναι σύμβολο για τη γυναίκα, επομένως το αισθητικό αποτέλεσμα, έχει τεράστια σημασία, ανεξάρτητα από την ηλικία της ασθενούς!

Γιατί να επιλέξετε το Κέντρο Μαστού στο Πρότυπο Χειρουργικό Κέντρο Πειραιά;

Ο μαστολόγος χειρουργός Σταύρος Τσιριγωτάκης με τους συνεργάτες του, είναι εξειδικευμένοι και πιστοποιημένοι στις παθήσεις μαστού, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, η πιστοποίηση του Σταύρου Τσιριγωτάκη, προέρχεται μέσω της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας από την Senologic International Society (SIS). Αφού παρακολούθησε τα μαθήματα στη σχολή μαστολογίας, πέρασε τις προβλεπόμενες εξετάσεις και πιστοποιήθηκε από την Παγκόσμια Εταιρεία Μαστολογίας (SIS). Η αξία της εξειδίκευσης ενός χειρουργού στη μαστολογία, είναι ακρογωνιαίος λίθος στην επιτυχή έκβαση των ασθενών με καρκίνο στο μαστό. Αυτός είναι και ο λόγος άλλωστε, που η πρόγνωση των γυναικών με καρκίνο μαστού είναι διαφορετική από χώρα σε χώρα, αλλά και από πόλη σε πόλη και εξαρτάται άμεσα από το που έχει απευθυνθεί μια γυναίκα, επίσης είναι διαφορετική από το ένα νοσοκομείο στα άλλο ακόμα και αν αυτά τα νοσοκομεία βρίσκονται στην ίδια πόλη.

ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΑΣΤΟΛΟΓΙΑΣ

Η ομάδα του Σταύρου Τσιριγωτάκη αποτελείται από γιατρούς εξειδικευμένους και πιστοποιημένους στον καρκίνο του μαστού. Στο Πρότυπο Χειρουργικό Κέντρο Πειραιά, αντιμετωπίζονται επίσης ασθενείς με μη-καρκινικές καταστάσεις του μαστού καθώς επίσης εκείνοι που βρίσκονται σε υψηλό κίνδυνο για να εμφανίσουν τον καρκίνο του μαστού. Μια επίσης σημαντική υπηρεσία του Κέντρου είναι ο τακτικός έλεγχος των υγιών γυναικών, σε αυτές γίνεται ευαισθητοποίηση, ενημέρωση υψηλού επιπέδου για τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου στο μαστό, για το τι πρέπει να προσέχουν και για το πώς μπορούν να μειώσουν τις πιθανότητες εμφάνισης του καρκίνου στο μαστό. Αυτή η μεγάλη ποικιλία της φροντίδας του μαστού δίνει στο Κέντρο μας για το Μαστό ένα επίπεδο εμπειρίας που είναι πραγματικά υψηλό και συμβάλει σημαντικά στη διατήρηση της υγείας των γυναικών και είναι αξεπέραστο τουλάχιστον στην ευρύτερη περιοχή μας.

Οι Υπηρεσίες της Υγείας των μαστών σας, στο Πρότυπο Χειρουργικό Κέντρο Πειραιά γίνεται από μια πολύ εξειδικευμένη ομάδα που ασχολείται με εσάς, μέσω της διενέργειας πλήρους ελέγχου με υψηλής ευαισθησίας, εξειδίκευσης και ακρίβειας διαγνωστικές εξετάσεις καθώς επίσης και με την προηγμένη θεραπεία για τον καρκίνο του μαστού αλλά και τη φροντίδας του μαστού που όλες οι γυναίκες πρέπει να έχετε, ανεξάρτητα με το αν είσαστε ασθενείς ή υγιείς.

Μια προσωπική προσέγγιση

Ο μαστολόγος Σταύρος Τσιριγωτάκης χρησιμοποιεί μια διεπιστημονική προσέγγιση τόσο για την αντιμετώπιση συνηθισμένων περιστατικών όσο και για την αντιμετώπιση πολύπλοκων και δύσκολων περιπτώσεων καρκίνου του μαστού. Η ομάδα του αποτελείται από τον ίδιον, από την χειρουργό μαστού κα Λεμονή, η οποία είναι επίσης πιστοποιημένη στο μαστό, από έμπειρο πλαστικό χειρουργό, γυναικολόγο, ογκολόγο, ακτινοθεραπευτή, ακτινολόγο και γενετικούς συμβούλους οι οποίοι εστιάζουν τις προσπάθειές τους για τον σχεδιασμό εξατομικευμένων προγραμμάτων θεραπείας που θα βελτιώσει τα αποτελέσματα για κάθε ασθενή. 

Δουλεύουμε όλοι μαζί για να έχετε εσείς τη θεραπεία, τη φροντίδα και τις συνθήκες που χρειάζεστε και με αυτό τον τρόπο σας εξασφαλίζουμε την καλύτερη αντιμετώπιση ώστε να έχετε την καλύτερη πρόγνωση και την καλή υγεία που χρειάζεστε.

Για ερωτήσεις σχετικά με τις υπηρεσίες μας για τους μαστούς σας, παρακαλώ καλέστε 210-4619735.

Εξέταση προληπτική ή για έγκαιρη διάγνωση

Στο Πρότυπο Κέντρο Χειρουργικής Πειραιά, ο μαστολόγος Σταύρος Τσιριγωτάκης, σας προσφέρει ένα εξειδικευμένο και ευρύ φάσμα επιλογών ελέγχου. 

Διάγνωση

Η μαστογραφία είναι βασική εξέταση στον έλεγχο του μαστού
H mastografia enai vasikh exetash ston elegxo gia karkino mastou

”Δεν χρειάζεται να υποβληθείτε σε χειρουργική επέμβαση, για να γίνει βιοψία της βλάβης που έχετε.”

Χρησιμοποιώντας ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές, συχνά μπορεί να διαγνώσει τον καρκίνο του μαστού σε πολύ πρώιμο στάδιο, χωρίς την διενέργεια χειρουργικής επέμβασης βιοψίας για τον καθορισμό της διάγνωσης. 

FNA-κυτταρολογική εξέταση με παρακέντηση

Core biopsy-βιοψία μέσω παρακέντησης με κόπτουσα βελόνα, με τοπική αναισθησία και με μια παρακέντηση, λαμβάνουμε μέρος του ιστού (όχι μόνο κύτταρα) και μπορούμε να βάλουμε πλήρη διάγνωση.

core biopsy
Η διάγνωση τίθεται με βιοψία με βελόνα και δεν απαιτείται χειρουργική επέμβαση

 

BLES(breast lesions excision system)-λήψη τμήματος βλάβης ή ολόκληρης βλάβης, διαστάσεων μέχρι 2 εκατοστών, με στερεοτακτικό σύστημα λήψης του υλικού για εξέταση, χωρίς τη διενέργεια χειρουργείου.

Θεραπεία

Τόσο οι διαγνωστικές εξετάσεις που συστήνουμε όσο και οι θεραπευτικές επιλογές, είναι σύμφωνες πάντα με τις διεθνείς κατευθυντήριες γραμμές (guidelines), αφού είμαστε πιστοποιημένοι, από την Διεθνή Εταιρεία Μαστολογίας (S.I.S.).

NOVELLI-TSIRIGOTAKIS

MUNDINGER-ORDA-TSIRIGOTAKIS

Με την πρόσβασή μας σε καινοτόμες επιλογές θεραπείας και τις κατάλληλες κλινικές εξετάσεις, μπορούμε να αξιοποιήσουμε τις πιο ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές για να διαχειριστούμε τον καρκίνο σας. Σε ορισμένες βέβαια περιπτώσεις δεν μπορούμε να αποφύγουμε την μαστεκτομή. Αλλά ακόμη και σε αυτές τις περιπτώσεις, η ομάδα μας με τον πλαστικό χειρουργό, μπορεί να σας προσφέρει όταν ενδείκνυται, ακόμα και άμεση αποκατάσταση.

Ο Σταύρος Τσιριγωτάκης μαζί με τους συνεργάτες του, ογκολόγο, ακτινοθεραπευτή, ανοσολόγο, θα σχεδιάσουν με κάθε λεπτομέρεια την συμπληρωματική θεραπεία που πιθανόν να χρειαστείτε για την βελτιστοποίηση του αποτελέσματος της θεραπείας σας.

Υποστήριξη-Ψυχολογική στήριξη

Προσφέρουμε μια σειρά από υπηρεσίες και προγράμματα, αλλά και από προϊόντα, που έχουν σχεδιαστεί για να σας βοηθήσουν και να σας προσφέρουν την καθοδήγηση και την υποστήριξη που χρειάζεστε καθ’ όλη τη θεραπεία και την ανάρρωσή σας. 

ΕΙΣΑΙ ΓΥΝΑΙΚΑ? ΜΟΝΟ Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, Η ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΤΟΥ ΙΑΤΡΟΥ ΣΟΥ ΚΑΙ Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΕ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΝ!

ΓΙΝΕ ΕΝΕΡΓΟ ΑΤΟΜΟ!

Τα μυστικά για να προστατεύσεις την υγεία των μαστών σου είναι να είσαι ενεργό άτομο, να ενημερώνεσαι και να απευθύνεσαι σε εξειδικευμένους γιατρούς. Η ανθρώπινη προσέγγιση μας σε εσένα και τα αγαπημένα σου πρόσωπα με εχεμύθεια, η εξειδίκευση διεθνούς επιπέδου που έχουμε αλλά και η εμπειρία μας, σε ένα ευχάριστο περιβάλλον μπορούν να στην εγγυηθούν!

"Βοηθώντας τις γυναίκες τώρα"

Το ‘’ΒΟΗΘΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΩΡΑ’’ είναι ένα πρόγραμμα-στόχος του Πρότυπου Χειρουργικού Κέντρου Πειραιά, που σκοπό έχει να βοηθήσει τις γυναίκες που έχουν ή είχαν καρκίνο στο μαστό, να τον αντιμετωπίσουν με επιτυχία και να τους εμφυσήσει την ελπίδα ότι ‘’ο καρκίνος του μαστού δεν είναι ανίκητος’’. Παράλληλα, σκοπό έχει να σας ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει  σε  θέματα για τον καρκίνο του μαστού το γυναικείο πληθυσμό και όχι μόνο, αφού και οι άνδρες υπάρχει πιθανότητα, αλλά σπάνια, να εμφανίσουν καρκίνο στο μαστό. Να γνωρίζετε ότι σε αυτό τον αγώνα δεν είσαστε μόνες σας, εμείς θα είμαστε δίπλα σας όποτε χρειαστεί, θέλουμε να είσαστε ενημερωμένες, αισιόδοξες, να διώξουμε τον φόβο σας και να μην έχετε λάθος πληροφόρηση.

Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε τις πιθανότητες εμφάνισης αυτής της νόσου. Μην έχετε μοιρολατρική στάση, είναι λανθασμένη η άποψη «αν είναι να μου συμβεί…τότε θα συμβεί…», βελτιώστε τον τρόπο ζωής σας και κάντε πράγματα για την προστασία της υγεία σας.

Για την υλοποίηση του προγράμματος – στόχου, συνεργάζομαι στενά με την Ελληνική Εταιρεία Μαστολογίας, αφού είμαι τακτικό μέλος της, πρόεδρος της οποίας είναι η κα Λυδία Ιωαννίδου Μουζάκα η οποία είναι από τους πρωτοπόρους γιατρούς στην αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. Η  Ελληνική Εταιρεία Μαστολογίας , συχνά οργανώνει διημερίδες σε Αθήνα και επαρχία, όπου ενημερώνουμε τον γυναικείο πληθυσμό και εξετάζουμε δωρεάν γυναίκες. Επίσης η ΕΕΜ έχει συστήσει το κέντρο Έλλη Λαμπέτη, όπου εκεί βρίσκουν ψυχολογική υποστήριξη, πάλι δωρεάν, οι γυναίκες με καρκίνο μαστού, αλλά και τα μέλη των οικογενειών αυτών.

   Η έγκαιρη διάγνωση σώζει ζωές

ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ

ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΝΑ:

-Μην ελέγχει κάθε χρόνο τους μαστούς της

-Διαγιγνώσκεται με προχωρημένο καρκίνο στο μαστό