ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΟΤΙ ΠΑΣΧΕΙ ΑΠΟ ΚΑΡΚΙΝΟ ΣΤΟ ΘΥΡΕΟΕΙΔΗ – ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΒΗΜΑΤΑ?

ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΟΤΙ ΠΑΣΧΕΙ ΑΠΟ ΚΑΡΚΙΝΟ ΣΤΟ ΘΥΡΕΟΕΙΔΗ – ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΒΗΜΑΤΑ?

Η ανακοίνωση σε έναν ασθενή ότι πάσχει από καρκίνο του θυρεοειδούς μπορεί να αποτελεί πραγματικά ένα σοκ. Τα πρώτα βήματα που πρέπει να κάνει είναι πολύ σημαντικά:

1) να παραμείνει ήρεμος
2) να ενημερωθεί και
3) να επιδιώξει να αντιμετωπιστεί αλλά και να έχει φροντίδα από γιατρούς που είναι εξειδικευμένοι στον καρκίνο του θυρεοειδούς.

Η ομάδα των γιατρών που είναι εξειδικευμένοι στον καρκίνο του θυρεοειδούς θα περιλαμβάνει έναν ενδοκρινολόγο, έναν ακτινοδιαγνώστη (υπερηχογράφημα) και έναν εξειδικευμένο χειρουργό στον καρκίνο του θυρεοειδούς. Ο Σταύρος Τσιριγωτάκης τονίζει ότι η διάγνωση του καρκίνου του θυρεοειδούς, πολύ σπάνια, αποτελεί μια επείγουσα κατάσταση, η οποία να απαιτεί επειγόντως χειρουργική επέμβαση.

Ο καρκίνος του θυρεοειδούς μπορεί να είναι πολύ τρομακτικός, ακόμα και σαν άκουσμα την πρώτη φορά, που σας ανακοινώνεται. Αλλά πραγματικά δεν είναι ακριβώς έτσι. Ο στόχος σας αλλά και ο στόχος του Πρότυπου Χειρουργικού Κέντρου, είναι η ενημέρωση για τον καρκίνο του θυρεοειδούς, η διάγνωση και η θεραπεία του. Κατ’ αρχάς πρέπει να ηρεμήσετε και να συγκεντρωθείτε. Ο καρκίνος του θυρεοειδούς εξελίσσεται αργά σχεδόν στο 95% των περιπτώσεων. Αυτό σας δίνει όλο το χρόνο που χρειάζεστε για να μάθετε και να βρείτε τον καλύτερο γιατρό για τον καρκίνο του θυρεοειδούς. Μόνο οι πιο σπάνιες μορφές καρκίνου του θυρεοειδούς απαιτούν επείγουσα αντιμετώπιση. Στην πραγματικότητα, για σχεδόν όλους τους ανθρώπους, η νέα διάγνωση του καρκίνου του θυρεοειδούς δεν είναι σχεδόν ποτέ μια επείγουσα κατάσταση. Αναζητήστε και βρείτε τους κατάλληλους εμπειρογνώμονες για τον καρκίνο του θυρεοειδούς για να σας αξιολογήσουν και να σας θεραπεύσουν. Χρειάζεστε γιατρούς που έχουν εμπειρία στη θεραπεία του καρκίνου του θυρεοειδούς. Χρειάζεστε έναν ειδικό ακτινοδιαγνώστη (υπερηχογράφημα θυρεοειδούς) αφού οι πληροφορίες που θα σας δώσει για τον θυρεοειδή αλλά και για τους λεμφαδένες του τραχήλου, μπορεί να είναι πιο χρήσιμες ακόμη και από την παρακέντηση. Πολλές φορές χρειάζεται να αφαιρεθούν και οι λεμφαδένες για να είναι άριστη η επέμβαση στην οποία θα υποβληθείτε (ογκολογική επέμβαση) και αυτό το καθορίζει μόνο ένα καλό υπερηχογράφημα με χαρτογράφηση των λεμφαδένων, κάτι το οποίο δεν μπορεί να γίνει οπουδήποτε. Επίσης χρειάζεστε έναν εξειδικευμένο χειρουργό στον καρκίνο του θυρεοειδούς και έναν ενδοκρινολόγο.
Βεβαιωθείτε ότι είσαστε στα καλύτερα χέρια.
www.tsirigotakis.gr

[email protected]

6986989220