Επεμβάσεις για κήλες

ΕΧΕΙΣ ΚΗΛΗ?

ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΟΣΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΕΛΕΙΣ, ΤΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙΣ ΝΑ ΜΠΕΙΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ.

Σε μια ημέρα μπορούμε να σε απαλλάξουμε, ανώδυνα! Προγραμμάτισε τη θεραπεία της, πριν ταλαιπωρηθείς στα επείγοντα!

ΚΗΛΗ – ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΑΣ

1) Ανοιχτή μέθοδος(αριστερά)-πλαστική αποκατάσταση κήλης σε 3 στρώματα και τοποθέτηση πλέγματος άνευ τάσεως.

2) Ενδοσκοπική μέθοδος-TEP(δεξιά).

Λαπαροσκοπική μέθοδος για κήλη με τοποθέτηση πλέγματος μέσα από την κοιλιά.

 

Στραγγαλισμός ή περίσφιγξη κήλης

Είναι επικίνδυνο όταν συμβεί στραγγαλισμός ή  περίσφιγξη της κήλης;

ΝΑΙ –  ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ! 

Η περίσφιγξη της  κήλης μπορεί να αποδειχθεί μοιραία.

Στην καλύτερη περίπτωση μπορεί να είναι εξαιρετικά επώδυνη και απαιτείται ένα επείγον χειρουργείο. Αυτό σημαίνει δηλαδή ότι χρειάζεται άμεση χειρουργική θεραπεία.

Επίσης, οι ασθενείς με κήλη νοιώθουν λιγότερο καλά μετά την επείγουσα επέμβαση από ό, τι μετά από μια προγραμματισμένη επέμβαση. Μια μεγάλη μελέτη στη Σουηδία κατέληξε στο συμπέρασμα:

<<Η θνησιμότητα  μετά από προγραμματισμένη επέμβαση  κήλης είναι χαμηλή, ακόμη και σε ασθενείς μεγάλης ηλικίας. 
Μια επείγουσα επέμβαση για κήλη έχει ένα σημαντικό ποσοστό θνησιμότητας.

Η θνησιμότητα είναι 7 φορές υψηλότερη στο επείγον χειρουργείο και 20 φορές υψηλότερη εάν γίνει εκτομή εντέρου!>>

Τα δεδομένα δείχνουν ότι είναι πολύ προτιμότερο να χειρουργηθεί κάποιος προγραμματισμένα ώστε να αποφευχθεί η επείγουσα χειρουργική επέμβαση. Με άλλα λόγια, ποτέ μην αμελήσετε την κήλη σας και χρειαστεί να χειρουργηθείτε επειγόντως.

Τι είναι στραγγαλισμός ή περίσφιγξη κήλης;

Όταν υπάρχει μια κήλη, συνήθως ένα τμήμα εντέρου περνάει μέσα από το άνοιγμα που υπάρχει στο τοίχωμα της κοιλιάς και ωθείται προς τα έξω. Η διόγκωση δηλαδή που εμφανίζεται στο κοιλιακό τοίχωμα έχει σαν περιεχόμενο, συνήθως, κάποιο τμήμα εντέρου. Όταν τώρα για κάποιο λόγο το άνοιγμα του κοιλιακού τοιχώματος στενέψει, αυτό το τμήμα του εντέρου εγκλωβίζεται και περισφίγγεται, ταυτόχρονα όμως στραγγαλίζονται και τα αιμοφόρα αγγεία αυτού του τμήματος εντέρου με αποτέλεσμα να μην του παρέχουν την αιμάτωση που απαιτείται, κάτι το οποίο μετά από λίγο οδηγεί στη νέκρωση του εντέρου. Στο επόμενο στάδιο το έντερο θα ανοίξει σε κάποιο σημείο με αποτέλεσμα το κοπρανώδες περιεχόμενο του να βγει έξω από αυτό και στο επόμενο στάδιο να προκληθεί σηψαιμία, η οποία μπορεί να οδηγήσει στο θάνατο.

Υπάρχει κάποια προειδοποίηση πριν συμβεί ο στραγγαλισμός της κήλης;

Δυστυχώς, η περίσφιγξη συνήθως συμβαίνει ξαφνικά. Το πρώτο σύμπτωμα που θα νοιώσει κάποιος είναι συνήθως οξύς πόνος.
Αυτός ο πόνος μπορεί γρήγορα να γίνει έντονος και ο ασθενής δεν ανακουφίζεται με τίποτα. Ο ασθενής πρέπει αμέσως να εξεταστεί από γιατρό.

Οι πιο συχνές περιπτώσεις στραγγαλισμού συμβαίνουν στις  μικρότερες κήλες  ενώ στις  μεγαλύτερες το έντερο μπορεί να μπαίνει και να βγαίνει πιο εύκολα και έτσι είναι μικρότερος ο κίνδυνος στραγγαλισμού.

Να είστε ιδιαίτερα ανήσυχοι όταν έχετε κήλη και νοιώσετε:

 • έντονο πόνο
 • εμετό
 • αίμα στα κόπρανα
 • δυσκοιλιότητα
 • αδιαθεσία με ή χωρίς πυρετό
 • κάψιμο ή ζέστη γύρω από την κήλη

Τι θεραπεία χρειάζεται;

Μια περίσφιγξη κήλης είναι ένα επείγον περιστατικό. Προτεραιότητα του χειρουργού είναι να απελευθερώσει το παγιδευμένο τμήμα του εντέρου και να το επαναφέρει μέσα στην κοιλιακή κοιλότητα. Αυτό πρέπει να γίνει πριν το έντερο πάθει κάποια μόνιμη βλάβη (νέκρωση), η οποία θα είναι μια πολύ δυσάρεστη επιπλοκή. Μόλις γίνει αυτό, το επόμενο βήμα είναι ο χειρουργός να επισκευάσει την κήλη αμέσως, έτσι ώστε να μην ξανασυμβεί αυτό.

Δυστυχώς, όμως είναι ένα επείγον χειρουργείο, αυτό που ενδιαφέρει τον χειρουργό που εφημερεύει είναι να σώσει το τμήμα του εντέρου που κινδυνεύει ή να το αφαιρέσει αν έχει νεκρωθεί. Η αποκατάσταση της κήλης δεν είναι η προτεραιότητα του, αλλά ακόμη και όταν κάνει την αποκατάσταση μπορεί οι συνθήκες να μην του επιτρέπουν να κάνει την επέμβαση που απαιτείται, για παράδειγμα αν η περιοχή είναι ρυπαρή δεν μπορεί να μπει πλέγμα. Επομένως η κήλη συχνά θα υποτροπιάσει και θα χρειαστεί επανεπέμβαση.  Αυτό είναι πραγματικά μια δυσσάρεστη κατάσταση..

Πώς μπορώ να αποφύγω την περίσφιγξη της κήλης;

Ο στραγγαλισμός ή περίσφιγξη μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή. Εχθροί της κήλης είναι οι καταστάσεις που αυξάνουν την πίεση μέσα στην κοιλιά, όπως ο βήχας, η δυσκοιλιότητα, ή άρση βαρών κ.ά. Δεν πρέπει να πηγαίνετε είναι μακριά διακοπές ή να βρίσκεστε μακριά από κέντρο που μπορεί να σας προσφέρει  υψηλής ποιότητας χειρουργική βοήθεια, όταν γνωρίζετε ότι έχετε κήλη.

 

ΔΕΣ ΠΩΣ ΝΟΙΩΘΕΙ ΑΣΘΕΝΗΣ ΜΑΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΗΜΕΝΟΣ, ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ 24 ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ       https://tsirigotakis.gr/martyries/i-martyria-tou-ktousa/-vasili-

Τι πρέπει να κάνω αν υποπτεύομαι ότι η κήλη μου θα μπορούσε να κάνει περίσφιγξη;

Αν νοιώσετε οξύ πόνο, θα πρέπει να δείτε έναν ειδικό, κατά προτίμηση ένα ειδικό στην κήλη, το συντομότερο δυνατόν. Θα πρέπει να αποφύγετε πραγματικά τον στραγγαλισμό ή την περίσφιγξη της κήλης με κάθε κόστος και ο πόνος είναι μια πολύ σημαντική  προειδοποίηση.

Σε περίπτωση που επιθυμείτε να εξεταστείτε από εμάς, εμείς θα προσπαθούμε πάντα να σας εξετάσουμε χωρίς καμμία καθυστέρηση. Καλέστε τον αριθμό που αναγράφεται στην Επικοινωνήστε μαζί μας

 • Κήλη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

 OΜΦΑΛΟΚΗΛΗ

Αν έχετε μια κήλη και είστε έγκυος, θα πρέπει να εξεταστείτε από τον γιατρό σας χωρίς καθυστέρηση.

Η συμβουλή για να αποφευχθεί η χειρουργική επέμβαση κήλης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι, σχεδόν σίγουρα, η καλύτερη. Η πιο σωστή προσέγγιση είναι να γεννηθεί το μωρό και η αποκατάσταση της κήλης να γίνει μετά από τρεις έως έξι μήνες. Οι κήλες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης συνήθως δεν επηρεάζουν την υγεία του μωρού ή την ανάπτυξή του.

Αν η κήλη σας δεν παρουσιάζει καμία άμεση απειλή για την υγεία σας, το τελευταίο πράγμα που θα πρέπει να γίνει είναι να αποτραπούν οι κίνδυνοι για την εγκυμοσύνη.

Ακόμη και σε περιπτώσεις όπου η χειρουργική επέμβαση κήλης θεωρείται αναπόφευκτη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, η άποψή μας είναι να το κάνουμε μόνο κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου.

Μπορείτε ακόμα να φροντίσετε για την ελαχιστοποίηση των κινδύνων που επιδεινώνουν την κήλη.

Η καλή υποστήριξη της περιοχής της κήλης όταν βήχετε ή φτερνίζεστε – ακόμα και με τη χρήση των χεριών σας – είναι πολύτιμη. Αποφύγετε οποιαδήποτε δραστηριότητα μπορεί να βλάψει ή να κάνει την κήλη σας μεγαλύτερη. Η ίδια εγκυμοσύνη ελάχιστα θα συμβάλει στη διεύρυνση της κήλης, αλλά εσείς ούτως ή άλλως θα πρέπει να είσαστε προσεκτικές.

Φυσιολογικός τοκετός ή καισαρική τομή;

Δεν θα πρέπει επίσης να έχετε κανένα φόβο για την κήλη σας, σε ένα φυσιολογικό τοκετό. Παντού υπάρχουν εξαιρετικοί μαιευτήρες και μαίες που είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν την κατάσταση σας με την κήλη. Η απόφαση να γεννήσετε με καισαρική τομή μόνο και μόνο επειδή έχετε κήλη είναι πολύ σπάνια.

Πότε πρέπει να διορθώσω την κήλη μου;

Αφού γεννηθεί το μωρό και εσείς πλέον είσαστε εντελώς καλά, τότε θα ήταν καιρός να απευθυνθείτε σε μας (ή σε οποιοδήποτε άλλο ειδικό για κήλη, επιθυμείτε) για να την αποκαταστήσετε. Όλες οι κήλες θα πρέπει να θεραπεύονται σε σύντομο χρονικό διάστημα από τη στιγμή που θα διαγνωστούν.  Ποτέ μην αγνοήσεις την κήλη σου.

Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με την κήλη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας .

 • Είμαι καρδιοπαθής και είναι επικίνδυνο να χειρουργήσω την κήλη μου…ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ

  Αν αντιμετωπίζετε καρδιολογικό πρόβλημα και έχετε κήλη, πρέπει να την θεραπεύσετε άμεσα. Αν συμβεί περίσφιγξη, θα έρθετε σε δύσκολη θέση και θα κινδυνεύσετε! Η περίσφιγξη θα ταλαιπωρήσει πολύ την ήδη ασθενή καρδιά σας, κάτι το οποίο απαγορεύεται. Επίσης αν παίρνετε αντιπηκτικά χάπια, θα πρέπει να τα αλλάξετε μερικές μέρες πριν την επέμβαση με ενέσιμη αγωγή. Αυτό δεν είναι εφικτό αν χρειαστεί να χειρουργηθείτε επειγόντως. Επομένως είναι εύκολα κατανοητός ο κίνδυνος που διατρέχετε αν είσαστε καρδιοπαθής και παραμελείτε την θεραπεία της κήλης σας…Η προγραμματισμένη επέμβαση από έμπειρο χειρουργό, είναι ασφαλής για εσάς!

 • Ο οικογενειακός μου γιατρός λέει: ” Αν δεν σας ενοχλεί, αφήστε την κήλη σας ήσυχη και βλέπουμε...” Αυτή είναι  μια καλή συμβουλή;

  Δεν θα προσπαθήσουμε να αντικρούσουμε κανέναν γιατρό, αλλά όλο και πιο συχνά φτάνουμε στο συμπέρασμα ότι αυτή μπορεί να είναι πολύ κακή συμβουλή.

  Σαν χειρουργός κήλης, γνωρίζω ότι οι κήλες χειροτερεύουν με την πάροδο του χρόνου και όσο τις αφήνετε χωρίς θεραπεία διατρέχετε τον κίνδυνο εμφάνισης επιπλοκών, καθημερινά. Από τη στιγμή μάλιστα που η επέμβαση στην οποία θα χρειαστεί να υποβληθείτε, θα είναι τελικά μια μεγαλύτερη επέμβαση.

  Η μόνη συμβουλή που πρέπει να δοθεί μόλις διαγνωστεί η ύπαρξη μιας κήλης είναι να αποκατασταθεί το συντομότερο δυνατό.

  Πολλές από τις γιγάντιες, ακόμη και μη περιεσφιγμένες κήλες που βλέπουμε ξεκίνησαν να αγνοούνται λόγω καλών συμβουλών από τον οικογενειακό ιατρό.

  Εκτός από τους κινδύνους του στραγγαλισμού,  οι κήλες συνήθως γίνονται όλο και μεγαλύτερες.

   

  Η κήλη συνέχεια μεγαλώνει

  Αυτή η κήλη (βλ. Φωτογραφία) ξεκίνησε σαν μικρή διόγκωση στην κοιλιά του. Δεν τον ενοχλούσε και ο ασθενής αποφάσισε να δεχτεί την συχνή αλλά συγχρόνως λανθασμένη άποψη ότι δεν υπάρχει λόγος να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

  Φυσικά καθώς μεγάλωνε η κήλη, επέλεξε να σταματήσει να ασχολείται με αυτή μέχρι να φτάσει σε αυτό το στάδιο, πράγμα που δεν ήταν καθόλου λογικό. Δυστυχώς βλέπουμε τέτοιες περιπτώσεις πολύ συχνά.

  Αυτή είναι μια καλή απόδειξη που εξηγεί γιατί  θεωρούμε ότι η μόνη συμβουλή που πρέπει να δοθεί όταν διαγνωστεί μια κήλη είναι να χειρουργηθεί και να αποκατασταθεί το συντομότερο δυνατό.

 • Ποιος ασθενής είναι κατάλληλος για να υποβληθεί σε επέμβαση κήλης;

Δυστυχώς, δεν είναι ασυνήθιστο για τους ασθενείς που έχουν κήλη, να απορρίπτονται από τη χειρουργική θεραπεία, για διάφορους λόγους, μεταξύ των οποίων είναι  η ηλικία , το αναπνευστικό ή το καρδιολογικό τους πρόβλημα, ή μερικές φορές λόγω της πολυπλοκότητας της ίδιας της κήλης.

Σύμφωνα με την δική μας εμπειρία, είναι αλήθεια πολύ σπάνιο για μας να έχουμε τέτοιες δυσκολίες. Με την εμπειρία που έχουμε μέχρι τώρα, έχουμε τη δυνατότητα να χειρουργήσουμε σχεδόν κάθε ασθενή, συμπεριλαμβανομένων αυτών που έχουν απορριφθεί ως ακατάλληλοι από άλλους.

HΛΙΚΙΩΜΕΝΗ ΑΣΘΕΝΗΣ ΜΕ ΚΗΛΗ
”Είμαι πολύ στεναγχωρημένη. Η κήλη μου είναι μεγάλη και δεν με χειρουργούν επειδή είμαι ηλικιωμένη. Δεν μπορώ να βγω έξω από το σπίτι εδώ και μερικά χρόνια, μου λένε ότι μοιάζω με έγκυο.”

 

Σχεδόν όλοι οι ασθενείς με κήλη μπορεί να χειρουργηθούν από εμάς και τα γηρατειά δεν είναι ένα εμπόδιο . Στην πραγματικότητα, οι ηλικιωμένοι ασθενείς απολαμβάνουν δύο πρόσθετα οφέλη από το χειρουργείο που διενεργούμε:

 • Η αποφυγή της γενικής αναισθησίας, που είναι προτιμότερη σε ηλικιωμένους ασθενείς
 • Η πολύ μειωμένη απώλεια της φυσικής τους κατάστασης που έχουν από την ταχεία ανάρρωση, η οποία παίζει πολύ σημαντικό ρόλο

Η ελάχιστα επεμβατική φύση της τεχνικής μας που έχει σαν επακόλουθο τη μείωση του τραύματος και των κακώσεων, βοηθάει στο να επισκευάσουμε κήλες σε ασθενείς με πολλά συνοδά προβλήματα, που συχνά, αλλού,  εμποδίζουν την διενέργεια επέμβασης.

Τι γίνεται με χειρωνακτικές εργασίες;

Η βαριά χειρωνακτική εργασία ήταν πάντα ένα πρόβλημα μετά από μια επέμβαση κήλης. Ο λόγος είναι ότι οι τάσεις που ασκούνται στα τοιχώματα της κοιλιάς από τη βαριά εργασία, επηρεάζουν την χειρουργημένη περιοχή. Οι τεχνικές αποκατάστασης μας, κάνουν την χειρουργημένη περιοχή να παραμένει ανέπαφη ανεξάρτητα από την συνηθισμένη δραστηριότητα του ασθενή.

Δεν έχει σημασία αν ο ασθενής ασχολείται με αθλητισμό, βαριά χειρωνακτική εργασία, γεωργία ή οτιδήποτε άλλο – η περιοχή της αποκατάστασης που διενεργούμε παραμένει άθικτη. Ενώ ο χρόνος ανάρρωσης που συστήνεται αλλού μπορεί να είναι μήνες (ή και περισσότερο), πριν να είναι σε θέση ο χειρουργημένος να επιστρέψει σε βαριά εργασία μετά από μια αποκατάσταση της κήλης. Τώρα είναι δυνατό να επιστρέψει πίσω στη χειρωνακτική εργασία μέσα σε λίγες εβδομάδες, χωρίς πόνο ή κίνδυνο.

 

Κοστίζει ακριβά η επέμβαση;

Το συνολικό κόστος, συμπεριλαμβάνει όλες τις επισκέψεις, τον προεγχειρητικό έλεγχο, τα έξοδα της επέμβασης, της νοσηλείας και του πλέγματος αλλά και όλης της φροντίδας μετά από την χειρουργική επέμβαση. Σίγουρα το κόστος είναι πολύ λιγότερο από ότι συχνά ακούτε ότι είναι αλλού.

Η γρήγορη επιστροφή στην εργασία που επιτυγχάνεται είναι επίσης ένας παράγοντας, αφού μια παρατεταμένη περίοδος ανάρρωσης έχει πολύ μειωμένες αποδοχές για τον άνθρωπο. Επίσης, η αποφυγή των υποτροπών προσφέρει μια ακόμα μεγαλύτερη εξοικονόμηση και ταλαιπωρίας και χρόνου και χρήματος.

Υιοθετώντας μια λογική τιμολογιακή πολιτική και λόγου του όγκου των ασθενών μας, μπορούμε και σας προσφέρουμε πολλά. Έχετε ανθρώπινη προσέγγιση, όχι απρόσωπα και σε πολύ αξιοπρεπείς χώρους. Επίσης απολαμβάνετε άριστη χειρουργική φροντίδα αλλά και ευχάριστη διαμονή που είναι σημαντικό στοιχείο στη νοσηλεία σας.  Ακόμη οι  τιμές μας είναι κατά πολύ χαμηλότερες από ότι μπορείτε να βρείτε αλλού.

 • Διακοπές / Διακοπές γνωρίζοντας ότι έχεις Κήλη

 

Υπάρχουν μερικά πολύ σημαντικά ζητήματα:

 

 

Μια κήλη μπορεί να είναι ασυμπτωματική , δηλαδή να μην προκαλεί πόνο ή δυσφορία για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα είναι για πάντα έτσι.Οι κήλες χειροτερεύουν μερικές φορές αργά, αλλά και μερικές φορές πολύ γρήγορα. Ξαφνικά μπορεί να επιδεινωθεί χωρίς προφανή λόγο, ίσως ένας βήχα ή ένα φτάρνισμα είναι αρκετό, άλλοτε ίσως μια δυσκολία στην κένωση για παράδειγμα στις διακοπές, όπου κάποιος αλλάζει περιβάλλων.

Σε περίπτωση περίσφιγξης της κήλης, είναι εξαιρετικά σημαντικό να αποκτήσει ο ασθενής πολύ γρήγορα πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας ιατρική και χειρουργική φροντίδα.

Λαμβάνοντας υπόψη την πιθανότητα για δυσάρεστα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν όταν κάποιος έχει μια κήλη, πρέπει να επισημάνουμε ορισμένα πράγματα, όταν κάποιος με κήλη πρόκειται να ταξιδέψει ή να πάει διακοπές.

Εκτός του ότι, δεν πρέπει να πάει σε ένα έρημο μέρος με δύσκολη πρόσβαση, οι εκτιμήσεις πρέπει να περιλαμβάνουν:

 • Το επίπεδο της δραστηριότητας που πρόκειται να έχει.

  • Μεταφορά αποσκευών, ακόμη και η άρση τους με τις κυλιόμενες κλίμακες πρέπει να αποφεύγεται.
  • Η φύση των διακοπών. Αν περιλαμβάνουν κάποιο άθλημα, σκι, κολύμπι, ακόμα ιστιοπλοΐα ή κωπηλασία, κάμπινγκ, πεζοπορία, αναρρίχηση, χορό, πρέπει να αποφεύγονται.
 • Το Ταξίδι και Μέσα Μεταφοράς
  • Πετώντας με περισσότερες αεροπορικές εταιρείες σήμερα μπορεί το ταξίδι να είναι άβολο.
  • Στη διάρκεια του ταξιδιού, η ιατρική / χειρουργική βοήθεια είναι πραγματικά διαθέσιμες.
 • Τοποθεσία Προορισμού
  • Θα πας σε μια ανεπτυγμένη χώρα με σύγχρονα πρότυπα υγειονομικής περίθαλψης;
  • Πόσο κοντά θα είναι στο πλησιέστερο νοσοκομείο και θα είσαι σε θέση να το χρησιμοποιήσεις;
 • Χρηματοοικονομικά
  • Θα έχετε τα μέσα για να πληρώσεις για μια εισαγωγή στο νοσοκομείο αν χρειαστεί;
  • Οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, που έχετε μια ταξιδιωτική ασφάλιση πρέπει να ξέρετε ότι η ασφάλεια ΔΕΝ θα καλύψει οτιδήποτε είναι γνωστό κατά τη στιγμή της αναχώρησης σας από το σπίτι – και θα το ελέγξει σε περίπτωση απαίτησης.

Η συμβουλή μας είναι, αφού ξέρετε ότι έχετε ένα πρόβλημα κήλης, μην πάτε μακριά . Το πιο φρόνιμο είναι να την αποκαταστήσετε και μπορεί η ανάρρωση σας, ανάλογα με την εμπειρία του χειρουργού σας,  να είναι πολύ πιο γρήγορη από ό, τι θα περιμένατε.

Όταν βρεθείτε σε μια απρογραμμάτιστη κατάσταση, οι επιλογές σας είναι πιθανό να είναι εξαιρετικά περιορισμένες. Είναι πραγματικά μια πολύ κακή απόφαση να διακινδυνεύσετε οποιαδήποτε προβλήματα μπορεί να σας προξενήσει μια κήλη και να είσαστε μακριά από το σπίτι. Πρέπει να γνωρίζετε ότι αν κάποιος ναυτικός έχει κήλη, του απαγορεύεται να ταξιδέψει αν δεν την αποκαταστήσει και αυτό γίνεται για το καλό το δικό του και την αποφυγή των επιπλοκών.

 

 

 

 

Η ΑΝΑΜΟΝΗ ΣΤΑ ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΗ, ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ...

Η ΑΞΙΟΠΡΕΠΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΟΥ ΑΠΟ ΚΑΤΑΞΙΩΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΜΠΕΙΡΟΥΣ, ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ

Η υγεία σου είναι το πολυτιμότερο αγαθό. Μην παραμελείς την θεραπεία της κήλης σου γιατί θα μπεις σε περιπέτειες. Σε λιγότερο από 24 ώρες μπορούμε να σε απαλλάξουμε από το πρόβλημα σου, ανώδυνα, με ασφάλεια, σε πολύ ευχάριστο περιβάλλον!