Ογκολογική Χειρουργική

ΑΝ ΕΣΕΙΣ Ή ΚΑΠΟΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΣΑΣ ΠΡΟΣΩΠΑ, ΕΧΕΤΕ ΔΙΑΓΝΩΣΘΕΙ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ

ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΘΕΙΤΕ

Η εμπειρία και η εξειδίκευση μας, σας εγγυώνται το καλύτερο αποτέλεσμα. Θα είμαστε δίπλα σας, από την πρώτη στιγμή, μέχρι την πλήρη ίαση σας. Απευθυνθείτε σε εμάς και θα σας βοηθήσουμε άμεσα, με όλα μας τα εφόδια, με εχεμύθεια, αξιοπρέπεια και σε ένα ευχάριστο περιβάλλον.

molecular-oncology-products

Η μάχη κατά του καρκίνου είναι πέραν των άλλων πολύ ψυχο-αγχωτική. Εμείς πέραν της επιστημονικής προσέγγισης και θεραπείας, σας βοηθούμε με το να σας παρέχουμε ΖΕΣΤΑΣΙΑ, ΣΤΗΡΙΞΗ και βαθιά ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ κατανόηση, η οποία σας αρμόζει και σας αξίζει. Αναγνωρίζουμε ότι ο κάθε ένας από εσάς είναι μοναδικός κι το ίδιο μοναδικός είναι και ο τρόπος που θα επηρεαστείτε τόσο από την ασθένεια όσο και από τη θεραπεία. Γι’ αυτό πάντα προσαρμόζουμε τη θεραπεία σας σύμφωνα με τις ανάγκες σας.

Η αντιμετώπιση του καρκίνου απαιτεί αναμφίβολα γνώσεις υψηλού επιπέδου και πολλές φορές αποφάσεις κρίσιμες και μεγάλου κινδύνου.

Η αντιμετώπιση του καρκίνου των περισσότερων οργάνων, έχει αλλάξει σημαντικά τα τελευταία χρόνια, τόσο με την εισαγωγή νεώτερων διαγνωστικών και θεραπευτικών εργαλείων όσο και με τη χρήση εξοπλισμού υψηλής τεχνολογίας, που έχουμε σήμερα στη διάθεση μας για τη διενέργεια αυτών των απαιτητικών επεμβάσεων. Το γεγονός αυτό έχει αλλάξει τόσο την πρόγνωση όσο και τους στόχους και τις προσδοκίες ιατρών και ασθενών. Τεράστιας σημασίας παράγοντας για την ασφαλή και αποτελεσματική έκβαση των προβλημάτων, όσων από εσάς πάσχετε από καρκίνο, είναι η επικοινωνία και η συνεργασία πολλών ιατρικών ειδικοτήτων, αφού η αντιμετώπιση του καρκίνου πρέπει να είναι και σε εμάς είναι, πολυεπιστημονική. Η ογκολογική χειρουργική λοιπόν αποτελεί το  σπουδαιότερο τμήμα στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, αυτής της πολυεπιστημονικής προσέγγισης και θεραπείας.

Η ογκολογική χειρουργική έχει σαν αντικείμενο τη διαγνωστική και θεραπευτική προσέγγιση των ασθενών με κακοήθεις όγκους(καρκινικούς). Η διαφορά της από την κλασσική χειρουργική είναι ότι η ογκολογική χειρουργική έχει αυστηρούς κανόνες που η τήρηση τους με πραγματική ευλάβεια, είναι απαραίτητη προυπόθεση για να χαρακτηριστεί μια επέμβαση ριζική και θεραπευτική, γιατί αλλιώς θα χαρακτηριστεί παρηγορική. Η ριζική επέμβαση βοηθάει και βελτιώνει την ποιότητα ζωής και το προσδόκιμο επιβίωσης των ασθενών και από αυτήν εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό η πρόγνωση της νόσου και του ασθενούς. Οι κανόνες αυτοί είναι :

α) Ριζικότητα. 

414837

Δεν είναι αρκετό να αφαιρεθεί μόνο ο όγκος, πρέπει να αφαιρεθεί  και υγιής ιστός γύρω από τον όγκο, η έκταση του οποίου είναι γνωστή και προκαθορισμένη ανάλογα με τον τύπο καρκίνου αλλά και ανάλογα με το όργανο το οποίο έχει προσβληθεί.

β) Λεμφαδενικός καθαρισμός της περιοχής του όγκου.

lymphnodes_web-80502

Σύμφωνα με όλες τις διεθνείς κατευθυντήριες οδηγίες(guidelines), η αφαίρεση του όγκου συνοδεύεται από την αφαίρεση των λεμφαδένων της περιοχής. Είναι αποδεδειγμένο ότι όσο περισσότεροι λεμφαδένες αφαιρούνται τόσο καλύτερη μακροπρόθεσμη εξέλιξη έχουν οι ασθενείς. Ο σωστός και επαρκής λεμφαδενικός καθαρισμός είναι πρωταρχικής σημασίας πράξη και προσφέρει ασύγκριτα καλύτερα αποτελέσματα. Για παράδειγμα όταν υπάρχει ένας όγκος στο θυρεοειδή και έχει προσβάλλει και τους λεμφαδένες, παίζει τεράστιο ρόλο η αφαίρεση τους στην πρόγνωση του ασθενή.

γ) Αποφυγή μετάγγισης αίματος του ασθενή.

apodosi-efthynon-zitoun-oi-oikeioi-tou-thymatos-apo-molysmeno-aima

Η μετάγγιση αίματος ανοσοκαταστέλλει τον ασθενή, κάτι το οποίο επηρεάζει την καλή εξέλιξη και την επιβίωση του αρρώστου. Όσο λιγότερη απώλεια αίματος υπάρχει κατά τη διάρκεια της επέμβασης τόσο λιγότερες μεταγγίσεις χρειάζονται. Για να επιτευχθεί αυτό μεγάλο ρόλο παίζει η εκπαίδευση, η γνώση και η χειρουργική δεινότητα του χειρουργού.

δ) Λεπτομερής σχεδιασμός-σταδιοποίηση. 

cebacf85cebacebbcebfcf82

Πριν από κάθε ογκολογική επέμβαση πρέπει να γίνει η σταδιοποίηση του καρκίνου και ο λεπτομερής σχεδιασμός της επέμβασης. Πολλές φορές η χειρουργική επέμβαση διαφέρει ανάλογα με το στάδιο της νόσου ακόμα και στον ίδιο τύπο καρκίνου. Αυτό διακρίνει μια ογκολογική ριζική και θεραπευτική επέμβαση από μια απλή κλασσική επέμβαση.

ε) Υποσταδιοποίηση(downstaging). 

Ένας ανεγχείρητος και μεγάλος όγκος, πολλές φορές με την κατάλληλη θεραπεία, μπορεί να συρρικνωθεί και να γίνει ογκολογικά ριζικά χειρουργήσιμος.  Αυτό είναι κάτι που μπορεί να το επιβεβαιώσει και να το εφαρμόσει στον ασθενή ο ογκολόγος χειρουργός. Για παράδειγμα για ένα μεγάλο όγκο στο παχύ έντερο χαμηλά μπορεί να απαιτείται μόνιμη κολοστομία, ενώ με την υποσταδιοποίηση μπορεί να γίνει μικρότερος κάτι το οποίο θα βοηθήσει στην αφαίρεση του όγκου και στην ένωση(αναστόμωση) του εντέρου και τη διατήρηση του πρωκτού, κάτι το οποίο έχει τεράστια σημασία στην ποιότητα ζωής του ασθενή, αφού μπορεί να αποφύγει μια ακρωτηριαστική επέμβαση.

ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΓΝΩΣΗ
Η συμμετοχή μας σε αρκετές επιστημονικές εταιρείες για τον καρκίνο, σου εγγυώνται αντιμετώπιση υψηλών προδιαγραφών.

Όλα τα παραπάνω δείχνουν ότι οι ογκολογικές επεμβάσεις απαιτούν καλή γνώση ογκολογίας, λεπτομερή και εμπεριστατωμένο σχεδιασμό, υψηλή τεχνική και εγχειρητική δεινότητα, αλλά και άριστη γνώση των επικουρικών, συμπληρωματικών θεραπειών που μπορούν να βοηθήσουν τον ασθενή. Αυτά τα θέματα είναι πολύ σημαντικά στην εξέλιξη της πορείας του ασθενή, την αποφυγή εμφάνισης μεταστάσεων, την αύξηση του προσδόκιμου επιβίωσης αλλά για την ποιότητα της ζωής του!