Επεμβάσεις Θυρεοειδούς

 

ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΘΥΡΕΟΕΙΔΟΥΣ

 

205306 dsd

1) Η άμφω ολική θυρεοειδεκτομή είναι η επέμβαση που διενεργούμε συνήθως, την εκτελούμε  στις περιπτώσεις με υποψία καρκίνου και σίγουρα στον  καρκίνο του θυρεοειδή, μπορεί να είναι απαραίτητο να συμπληρωθεί και με λεμφαδενικό καθαρισμό.

2) Η σχεδόν ολική θυρεοειδεκτομή διενεργείται, από αρκετούς χειρουργούς, σε  περιπτώσεις καλοήθειας, για να προφυλαχθούν οι παραθυρεοειδείς αδένες και το κάτω λαρυγγικό νεύρο, από κάκωση.

3) Η λοβεκτομή εκτελείται για καλοήθη νόσο του ενός λοβού, απαραίτητη προϋπόθεση είναι ο άλλος λοβός να είναι φυσιολογικός.

ΤΕΧΝΙΚΗ-ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΕΠΕΜΒΑΤΙΚΗ ΘΥΡΕΟΕΙΔΕΚΤΟΜΗ

Η τεχνική που χρησιμοποιούμε συνήθως είναι η ελάχιστα επεμβατική τεχνική(minimally invasive thyroidectomy), δηλαδή αφαιρούμε το θυρεοειδή αδένα μέσω μικρής τομής. Αυτή η τεχνική προσφέρει μικρή τομή, ελάχιστες κακώσεις, που έχουν σαν αποτέλεσμα την γρήγορη ανάρρωση του ασθενή και την άμεση επάνοδο του σε όλες τις δραστηριότητες του. Η μετεγχειρητική ουλή, επίσης, μετά από λίγο χρονικό διάστημα διακρίνεται με δυσκολία. Στη διενέργεια αυτής της τεχνικής μας βοηθάει η πολύχρονη εμπειρία, αλλά και η τεχνολογία αιχμής που χρησιμοποιούμε.